Slider

Medisch pedicure Rotterdam

Zoek je een pedicure in Rotterdam of omgeving van Rotterdam Lombardijen, IJsselmonde, Paddewei, Barendrecht, Ridderkerk, Vrijenburg, Rhoon of Ridderkerk? Als medisch pedicure kun je in onze salon ook terecht voor diverse voetbehandelingen om eventuele voet- en nagelproblemen te verhelpen. Ik ben gediplomeerd medisch pedicure en heb veel ervaring in herstellende voetverzorging.

Wat doet een medisch pedicure?

Een medisch pedicure verzorgt voeten, behandelt huid- en nagelaandoeningen, houdt zich preventief bezig met voetproblemen en heeft een sterk signalerende en doorverwijzende rol. Daarnaast voert ze specialistische handelingen uit, waaronder screening en gericht voetonderzoek. Specifiek bij risicovoeten en de behandeling van de risicovoet, waarbij als gevolg van ziekte (o.a. reuma, diabetes, kanker, spasticiteit) of andere oorzaken (o.a. ouderdom, verwaarlozing) een verhoogd risico aanwezig is op complicaties.

Behandeling van diverse voetproblemen en nagelproblemen

Als medisch pedicure behandelen wij verschillende voetproblemen, schimmelinfecties en nagelproblemen. Helaas komt dit in de praktijk vaak voor. Wellicht dat je zelf ook weet hoe pijnlijk bepaalde eeltplekken of (ingegroeide) nagels of likdoorns op je voeten of tenen kunnen zijn. Daar wil je natuurlijk op een definitieve wijze zo snel mogelijk van af.  Als medische pedicure in Rotterdam zien wij dagelijks diverse huidirritaties en infecties aan voeten, tenen en nagels voorbij komen. Met een goede pedicure behandeling kunnen wij deze voetklachten  heel veel gevallen verhelpen. Daarbij geven wij je ook diverse tips en adviezen hoe jij thuis je voeten en nagels het beste kunt verzorgen. Juist om voetproblemen te voorkomen.

Goede voetverzorging schiet er vaak bij in

Of je nu 25 of 85 bent, iedereen heeft baat bij een goede voetverzorging om voetproblemen,  infecties en ingegroeide teennagels te voorkomen. Juist bij het veelvuldig dragen van (hoge) hakken of knellende schoenen, kunnen tenen in de knel komen en ontstaan er sneller likdoorns, pijnlijke eeltvorming en vermoeide voeten. Voeten die weinig gelucht worden en vaak slecht ademende schoenen dragen, zijn sneller vatbaar voor voetschimmel. Dit is ook het geval als je vaak sport, zwemt of je in openbare ruimtes doucht en je voeten niet goed afdroogt. Een goede hygiëne en voetverzorging is dus zeker belangrijk.

Hoe ziet een pedicure behandeling er uit?

Een pedicure behandeling bestaat vaak uit het schoonmaken van de nagelomgeving, het knippen en vijlen van de teennagels, overtollig eelt en likdoorns verwijderen en nagels en eeltplekken frezen. Een goede anamnese / intakegesprek en een gericht voetonderzoek, is van essentieel belang om meer over jou en jouw voeten te weten en zo tot een goed advies te komen. De behandeling vindt plaats volgens de Code van het Voetverzorgingsbedrijf en de ‘Richtlijnen: behandeling van voeten en personen met diabetes mellitus, een reumatische aandoening’ en de Zorgmodule ‘Preventie Diabetische Voetulcera’.

 

Welke voetproblemen behandelen wij al medisch pedicure?

  • Het behandelen van kalknagels
  • Het behandelen van ingegroeide nagels
  • Het behandelen van schimmelnagels
  • Het behandelen van likdoorns en eksterogen
  • Het behandelen van zwemmerseczeem

Medisch pedicure voor voetklachten bij diabetes, kanker en reuma

Diabetici en mensen met reuma en kanker, hebben ook vaak last van voetproblemen. Deze doelgroep heeft door hun ziekte vaak een hogere risico op complicaties. Als medisch pedicure heb ik de taak om deze problemen te herkennen, te rapporteren en eventuele risico’s waar mogelijk te behandelen.

Diabetes zorgt voor hoge bloedglucosespiegels, welke voor een slechte doorbloeding en verminderde tot geen gevoel in de voeten zorgt. Dit kan leiden tot diverse voetklachten, gevoelloosheid, infecties en tintelingen. Ook kunnen door de gevoelloosheid bepaalde (beginnende) voetproblemen te laat opgemerkt worden. Als medisch pedicure heb ik de ervaring om deze klachten of voetproblemen tijdig te herkennen en indien mogelijk te behandelen. In sommige gevallen zal de medische pedicure de cliënt naar de behandelende arts of podotherapeut doorverwijzen.

Afspraak met de medisch pedicure maken?

Wil je meer informatie over een behandeling voor je voetklachten of wil je gelijk een afspraak maken? Voor een pedicure behandeling werken wij alleen op afspraak. Neem gerust contact met ons op bij vragen of om direct een afspraak in te plannen. Wij zitten op 5 minuten loopafstand van het treinstation, bus en tramhaltes van Rotterdam Lombardijen.

“Met een pedicure behandeling ben je snel weer van je voetklachten af ”