Hoe verzorg je een droge huid in de winter? 5 Tips!

Posted: November 12, 2019 By:
droge huid winter, Hoe verzorg je een droge huid in de winter? 5 Tips!, Renace

De winter staat weer voor de deur. Het koude, droge weer in de winter is vaak de oorzaak van droge huid. Daardoor kan je huid strak, ruw en ‘jeukerig’ aanvoelen. Wat kun je hier nu tegen doen? Renace geeft je alvast 5 tips!

Goede Crème!

droge huid winter, Hoe verzorg je een droge huid in de winter? 5 Tips!, Renace

Uit gewoonte gebruiken we soms jaar in jaar uit dezelfde crème, of het nu zomer of winter is. We grijpen elke keer naar hetzelfde potje of dezelfde flacon. Maar wist je dat je huid baat heeft bij een vettere crème in winter?

Door langere blootstelling aan koude lucht, kan de natuurlijke beschermings­barrière van de huid, die voornamelijk uit water en vet bestaat, afnemen. Hierdoor zal je huid uitdrogen. Uit gewoonte gebruiken we soms jaar in jaar uit dezelfde crème, of het nu zomer of winter is. We grijpen elke keer naar hetzelfde potje of dezelfde flacon. Maar wist je dat je huid baat heeft bij een vettere crème in winter? Door langere blootstelling aan koude lucht, kan de natuurlijke beschermings­barrière van de huid, die voornamelijk uit water en vet bestaat, afnemen. Hierdoor zal je huid uitdrogen.
De crèmes van Cenzaa kunnen je hierbij helpen.

Wees voorzichtig met koud/warm overgang

droge huid winter, Hoe verzorg je een droge huid in de winter? 5 Tips!, Renace


Onze huid is erg sensitief voor kou. Als reactie worden de haarvaatjes nauwer. Als we later in een warme omgeving komen dan kunnen de vaatjes weer snel uitzetten. Hierdoor krijg je het bekende ‘gloeieffect’ en rode kleur. Op den duur is de kans groot dat de haarvaatjes hun elasticiteit verliezen en kunnen zich rode adertjes of rode vlekken (couperose) op de huid gaan aftekenen.

Een simpele tip om dit te voorkomen: wees voorzichtig met hete douches, zeker als je net van buiten komt. En zorg dat je buiten je handen beschermt met handschoenen! Als je meer over couperose wil lezen, kijk dan op onze

Couperose pagina. Als je meteen een behandeling wilt boeken voor een Couperose behandeling, kijk dan op onze Reserveringspagina.

Goede voeding!

droge huid winter, Hoe verzorg je een droge huid in de winter? 5 Tips!, Renace

Een andere, belangrijke factor is je eetgewoonte. Zorg dat je voldoende voedingsstoffen met Omega-3 vetzuren binnenkrijgt.Deze zorgen ervoor dat je de hoeveelheid vet in je huid op peil blijft, en voorkomt uitdroging van de huid.

Omega-3-vetten hebben bovendien een ontstekingsremmend effect dat kan helpen geïrriteerde huid te kalmeren.

Natuurlijk is vette vis de beste bron voor Omega-3 vet. Denk hierbij aan Makreel, zalm, haring maar ook aan schelp- en schaaldieren. Kijk op de website van het voedingsadviescentrum voor meer informatie over welke vis het gezondst is.

Mocht het niet lukken om voldoende vette vis binnen te krijgen, kun je ook voedingssuplementen gebruiken waar Omega-3 in zit. Renace raadt Eskimo voedingssuplementen aan.

Gebruik een bevochtiger in huis

Tijdens de winter (en in droge omgevingen) daalt de luchtvochtigheid vaak onder de 10 procent. Dit draagt ​​bij aan een droge huid, een krassende keel en kan zelfs het aantal luchtweginfecties en allergieën verhogen. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kunt u het volgende doen:

-Een verdamper of bevochtiger plaatsen
– Maak een stoombad door een warme douche te nemen of je gootsteen met heet water te vullen en plaats dan een handdoek over je hoofd terwijl je over de gootsteen leunt
-Adem de stoom in van een warme kop thee
– Kook water op je fornuis of plaats gewoon kommen water rond je huis


Gebruik kokosnootolie als natuurlijke moisturizer!

Als laatste tip willen we je meegeven dat je kokosnootolie heel goed kunt gebruiken om van overtollige huidschilfers af te komen! Gebruik na het douchen een body scrub en smeer je huid vervolgens in met de olie. Extra positieve bijkomstigheid: het ruikt heerlijk 😉

Meer tips…

Natuurlijk kunnen we nog veel meer doen om de huid in de winter in optimale conditie te houden. We vertellen je hier graag meer over in een persoonlijk gesprek, waarin we een adviesplan opstellen bij Renace om vervelende huidproblemen voor te blijven. Boek nu een afspraak voor een vrijblijvend advies!