Slider

Acné behandeling

Schoonheidssalon Renacé in Rotterdam Ijsselmonde behandelt mensen met acné of acné littekens in het gezicht, hals, rug of decolleté. Daarvoor bieden wij een effectieve acné behandeling aan om je huid weer gezond, glad en gaaf te maken. Het is tijd om je van je acné af te helpen met een diepwerkende behandeling die het probleem bij de kern aanpakt.

Wat is Acné?

Acné, of puistjes/jeugdpuistjes, is een zeer ontsierende en vaak hardnekkige huidaandoening die in de pubertijd ontstaat maar waar ook veel volwassenen last van hebben. Het is een verstoring van de talgproductie in de huid en kan in verschillende vormen voorkomen. Acné komt het vaakst op deze plekken op het lichaam voor:
• Puistjes op rug
• Puistjes op kin
• Puistjes in nek
• Puistjes op het voorhoofd
• Puistjes op de wangen
• Onderhuidse puistjes

We hebben allemaal talgklieren die talg produceren. De talg is bedoeld om de huid soepel te houden. Als de talgkliertjes in de huid ontregeld en verstopt raken, kan dit tot onderhuidse ontstekingen leiden. Deze huidontstekingen gaan vaak gepaard met bijkomende infecties, zodat de huid rood wordt en er pus uit de pukkels en bultjes komt. Dit kunnen de zo gevreesde acné littekens op de huid geven. Gelukkig kunnen wij jou daar een goede acné behandeling voor bieden om acné littekens sterk te verminderen, zodat je gezicht er weer een stuk gezonder, gaver en gladder uit zal zien.

Wat te doen tegen acné: de oorzaken

Het is belangrijk om te weten wat de oorzaken en verergering van acné kunnen zijn, aangezien acné verschillende oorzaken kan hebben. De meest voorkomende zijn:

 • • Hormonale acne: de oorzaak is een verhoogde (dikke) talgproductie m.n. in de pubertijd)
  • Verstopte poriën (huidschilfers die niet goed afschilferen en zich ophopen) in combinatie met overmatige talgproductie. De talg kan niet meer naar buiten en hoopt zich op
  • Een ongezonde levensstijl (roken, slechte voeding (m.n. suikers en zuivelproducten)
  • Genetische factoren (van binnenuit)
  • Een verminderd immuunsysteem
  • Huidbacteriën die de huid infecteren
  • Door het ophopen van de talg die niet naar buiten kan vloeien en de aanwezige bacterie (Propionibacterium acnes) raakt de wand van het afvoerkanaal beschadigd. De talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt zo een onderhuidse ontsteking met roodheid en puistjes als gevolg.
  • Agressieve of verkeerde huidverzorgingsproducten.

Acné littekens verwijderen

Acné littekens kunnen je gezicht behoorlijk ontsieren en dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig kunnen wij deze littekens verwijderen, of in elk geval behoorlijk doen verminderen, zodat je huid weer gezond, glad en gaaf wordt. Wij hebben hiervoor verschillende acné behandelingen. Dit is mede afhankelijk van het type en de ernst van deze littekens. Met een Cenzaa peeling behandeling of de Plasma Prolift, behalen wij zeer goede resultaten om acné littekens sterk te verminderen. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen. Vraag er dus ook even naar bij je zorgverzekeraar.

Hoe verloopt Acné?

Acné ontstaat in de pubertijd en wanneer het onbehandeld blijft kan het lang aanhouden. In principe verdwijnt acné voor je 25e maar veel volwassenen blijven er last van houden. De heftigheid van acné varieert per persoon: de een heeft slechts hier en daar een pukkeltje, de ander daarentegen heeft een uitgebreide aandoening bestaande uit puistjes, pukkels en zelfs vrij pijnlijke en grote cysten op gezicht, rug en borst.

Acné behandelen

Voor optimale huidverbetering is het belangrijk dat de acné huid goed in kaart wordt gebracht. Andere belangrijke factoren zoals voeding, medicatie en lifestyle zijn van grote invloed op het slagen van de behandeling en zijn onderdeel van het vraaggesprek . Het is dus van belang om een goed gesprek te hebben voordat we u het beste advies kunnen geven. Het proces is als volgt:
I) Intakegesprek + huidanalyse
II) De behandeling zelf
III) Advies product en voeding
IV) Maximale huidverbetering (onderhoud)

Acné behandeling aanvragen?

Stap I: Intakegesprek + huidanalyse

Omdat niet alle huiden hetzelfde zijn en omdat acné op verschillende manieren behandeld kan worden, voeren we eerst een één op één gesprek waarin o.a. gelet wordt op de intensiteit van de acné. Een vragenlijst over o.a. acnémedicatie is ook onderdeel. Deze vragen helpen ons om tot de juiste behandeling te komen. Aan de hand van de uitkomst van dit gesprek stellen we een behandelplan voor. In dit behandelplan staat:
a) de behandelmethode in de salon;
b) de producten die thuis gebruikt dienen te worden ter ondersteuning van de behandeling;
c) advies over voeding en leefstijl
d) tips en adviezen : om een optimaal resultaat uit de acné behandeling te behalen
Het aanpakken van acné is een samenwerking tussen u en uw huidspecialiste. In de salon wordt het meeste werk verricht maar thuis is het onderhoud van uw huid net zo belangrijk.

Stap II: de acné therapie

Na het uitvoeren van het intakegesprek en het maken van het behandelplan, gaan we over op de behandeling van acné. Deze kan variëren van minstens 4 tot meerderen behandelingen. Dit is afhankelijk van de intensiteit van uw acnéprobleem. De behandeling(en) bestaat uit:
OPPERVLAKTEREINIGING + DIEPTEREINIGING + KALMEREN EN BESCHERMEN
Bij een acné behandeling draait alles om de reiniging. We beginnen dan ook met het reinigen van de huid met een oppervlakte reiniging. Vervolgens verwijderen we de dode huidcellen met een scrub en brengen we de huid weer in balans met een lotion. Dan gaan we over op de dieptereiniging wat wil zeggen het uitdrukken van mee-eters en puistjes. Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van een klein steriel naaldje om een opening te creëren in de huid. Afhankelijke van de gekozen behandelmethode zal er wel of geen fruitzuurpeeling gebruikt worden voor een diepere werking al dan wel of niet in combinatie met een bindweefselmassage. De dieptereiniging is belangrijk om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen. Als laatste kalmeren, verzorgen en beschermen we de huid.

Stap III: huidverbeterings- en productadvies

Ondanks dat acné of puistjes, vooral in de puberteit, niet geheel zal genezen voor een bepaalde periode is het wel rustig te houden met onze specialistische behandelingen en de huidverbeterende producten die wij u zullen adviseren.

Cosmoceuticals en nutraceuticals
Voor een goed resultaat is het van essentieel belang dat u thuis ook aan de slag gaat door uw huid te blijven verzorgen met de juiste producten en supplementen. Bij instituut Renace maken we gebruik van voedingssupplementen geselecteerd uit natuurlijke kruiden (nutraceuticals). Deze zijn een extra  aanvulling op uw dagelijkse voeding om uw huid van binnenuit te reinigen en te laten stralen. De producten die wij adviseren bevatten een hoge concentratie aan werkstoffen (cosmeceuticals). Voor de acnéhuid zijn de producten gericht op:

 • het verminderen van talgproductie
 • het remmen van ontstekingen door natuurlijke remmers
 • het herstellen van de huidbalans
 • het egaliseren van de huidstructuur door dode en opgehoopte huidcellen op te lossen
 • het versterken van de huidbarrière zodat de huid optimaal beschermt wordt tegen schadelijke indringers zoals bacteriën.

Stap IV: maximale huidverbetering

Bij instituut Renace gaan we voor maximale huidverbetering daarom kijken we niet alleen naar de “buitenkant”, maar ook naar je “binnenkant”. Hebben we de huid van uw gezicht in kaart gebracht, dan gaan we kijken naar uw ‘binnenkant’. We kijken of uw acnéprobleem eventueel terug te herleiden is naar uw voeding en lifestyle en we adviseren u over eventuele aanpassingen daarin. Het resultaat van het complete huidprogramma (de acnétherapie, de verandering in lifestyle en de thuisverzorging) is per persoon anders. De een heeft al baat bij de eerste behandeling terwijl anderen meerdere behandelingen nodig hebben. Dit varieert van een paar weken tot een paar maanden.

Wil je graag persoonlijk advies over de beste acné behandeling voor jouw gezicht? Dan nodigen wij je graag uit voor een gratis adviesgesprek en een huidanalyse, zodat wij je de beste behandeling kunnen voorstellen. Wij heten je graag welkom in onze schoonheidssalon in Rotterdam.

“ Kies ook voor de beste acné behandeling voor jouw huid”