acne behandeling, Acne behandeling, Renace

Acne behandeling Ridderkerk

Schoonheidssalon Renacé in Ridderkerk heeft een zeer doeltreffende acne behandeling voor mensen met acne of acne littekens in het gezicht, hals, rug of decolleté. Daarvoor bieden wij een effectieve acne behandeling aan om je huid weer gezond, glad en gaaf te maken. Het is tijd om je van je acne af te helpen met een diepwerkende behandeling die het probleem bij de kern aanpakt.

Wat is Acne?

Acne, of puistjes/jeugdpuistjes, is een zeer ontsierende en vaak hardnekkige huidaandoening die in de pubertijd ontstaat maar waar ook veel volwassenen last van hebben. Het is een verstoring van de talgproductie in de huid en kan in verschillende vormen voorkomen. acne komt het vaakst op deze plekken op het lichaam voor:
• Puistjes op rug
• Puistjes op kin
• Puistjes in nek
• Puistjes op het voorhoofd
• Puistjes op de wangen
• Onderhuidse puistjes
• Puistjes op billen

Talgkliertjes

We hebben allemaal talgklieren die talg produceren. De talg is bedoeld om de huid soepel te houden. Als de talgkliertjes in de huid ontregeld en verstopt raken, kan dit tot onderhuidse ontstekingen leiden. Deze huidontstekingen gaan vaak gepaard met bijkomende infecties, zodat de huid rood wordt en er pus uit de pukkels en bultjes komt. Dit kunnen de zo gevreesde acne littekens op de huid geven. Gelukkig kunnen wij jou daar een goede acne behandeling voor bieden om acne littekens sterk te verminderen, zodat je gezicht er weer een stuk gezonder, gaver en gladder uit zal zien.

Hoe verloopt acne?

Acne ontstaat in de pubertijd en wanneer het onbehandeld blijft kan het lang aanhouden. In principe verdwijnt acne voor je 25e maar veel volwassenen blijven er last van houden. De heftigheid van acne varieert per persoon: de een heeft slechts hier en daar een pukkeltje, de ander daarentegen heeft een uitgebreide aandoening bestaande uit puistjes, pukkels en zelfs vrij pijnlijke en grote cysten op gezicht, rug en borst.

Wat te doen tegen acne: de oorzaken van acne identificeren

Het is belangrijk om te weten wat de oorzaken en verergering van acne kunnen zijn, aangezien acne verschillende oorzaken kan hebben. De meest voorkomende zijn:

• Hormonale acne: de oorzaak is een verhoogde (dikke) talgproductie m.n. in de pubertijd).

• Verstopte poriën (huidschilfers die niet goed afschilferen en zich ophopen) in combinatie met overmatige talgproductie.

• Een ongezonde levensstijl (roken, slechte voeding (m.n. suikers en zuivelproducten).

• Genetische factoren (van binnenuit).

• Een verminderd immuunsysteem.
• Huidbacteriën die de huid infecteren.

• Agressieve of verkeerde huidverzorgingsproducten.

• Door het ophopen van de talg die niet naar buiten kan vloeien en de aanwezige bacterie (Propionibacterium acnes) raakt de wand van het afvoerkanaal beschadigd. De talg komt in de omliggende huid terecht en veroorzaakt zo een onderhuidse ontsteking met roodheid     en puistjes als gevolg.

We hebben een blog geschreven over de belangrijkste triggers voor jeugpuistjes.

Acne behandelen

Voor optimale huidverbetering is het belangrijk dat de acne huid goed in kaart wordt gebracht. Andere belangrijke factoren zoals voeding, medicatie en lifestyle zijn van grote invloed op het slagen van de behandeling en zijn onderdeel van het vraaggesprek . Het is dus van belang om een goed gesprek te hebben voordat we u het beste advies kunnen geven. Het proces is als volgt (opklikken voor openklappen):

Acne littekens verwijderen

Acne littekens kunnen je gezicht behoorlijk ontsieren en dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig kunnen wij deze littekens verwijderen, of in elk geval behoorlijk doen verminderen, zodat je huid weer gezond, glad en gaaf wordt. Wij hebben hiervoor verschillende acne behandelingen. Dit is mede afhankelijk van het type en de ernst van deze littekens. Met een Cenzaa peeling behandeling of de Plasma Prolift, behalen wij zeer goede resultaten om acne littekens sterk te verminderen. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen. Vraag er dus ook even naar bij je zorgverzekeraar.

Acné behandeling aanvragen?

Wil je graag persoonlijk advies over de beste acne behandeling voor jouw gezicht? Dan nodigen wij je graag uit voor een gratis adviesgesprek en een huidanalyse, zodat wij je de beste behandeling kunnen voorstellen. Wij heten je graag welkom in onze schoonheidssalon in Ridderkerk.
Acne behandeling Ridderkerk

“ Kies ook voor de beste acné behandeling voor jouw huid”